Wyszukaj w Kulinariach

Kulinaria wg kategorii


Tabela kalorii
Kulinaria
Chleb
Dania dietetyczne
Dania mięsne
Dania świąteczne
Dania z drobiu
Dania z grilla
Dania z grzybów
Dania z makaronu
Dania z mikrofali
Dania z owoców
Dania z patelni i z woka
Dania z warzyw
Dania z wołowiny
Dania z ziemniaków
Dla jaroszy
Kuchnia
Kuchnia polska
Kuchnie świata
Na słodko
Napoje
Owoce morza
Przekąski
Przetwory
Przy stole
Przyprawy
Różne potrawy
Sałatki
Sery
Sosy
Zupy


Przepisy Kulinarne

Znalezione książki - Kulinaria: Sosy

Stron łącznie:1 | kulinaria: [1 - 6] spośród 6 znalezionych

Sosy. Proste i wykwintne

Dodaj do koszyka

U nas tylko 22,70

Kategoria: Sosy

Umiejętności i wiedza kucharza lub kucharki nigdy nie uwidaczniają się wyraźniej niż w sposobie przygotowania i doborze sosów - czytamy w leksykonie kulinarnym z 1890 roku. Tak jest i dziś: ludzie na całym świecie lubią sosy, bo to one właśnie często przesądzają o smakowitości całej potrawy, podkreślając to, co w niej najznakomitsze. Książka zawiera ponad 200 przepisów na sosy - od najostrzejszych po delikatnie słodkie, od najprostszych po wyrafinowane. Wiedza na temat najważniejszych składników jak masło, śmietana, olej, jajka oraz zioła sprawi, że przygotowywanie sosów stanie się łatwe nawet dla początkujących. Podstawowe techniki, np. robienie majonezu, opisane są krok po kroku za pomocą praktycznych wskazówek i zdjęć.

Format: 160 stron, oprawa twarda, format 175x245

Autor: Barbara Rias-Bucher

Sosy

Dodaj do koszyka

U nas tylko 36,00

Kategoria: Sosy

Książka zawiera ponad 100 przepisów na sosy wytrawne i słodkie, doskonałe na każdą okazję, urozmaicające nawet najprostsze dania:sosy klasyczne, np. beszamel, sosy pieczeniowe, majonez, sos holenderskisosy nowoczesne, innowacyjne, do potraw z makaronu, ryb i różnego rodzaju mięs, od pysznego sosu czosnkowo-migdałowego, poprzez owocowy sos z czerwonej porzeczki i imbiru po sos czekoladowy, cynamonowy lub kwaskowaty sos pomarańczowo-serowy. Autorka załączyła również sugestie dotyczące wyboru składników, sposobu podawania potraw oraz tajemnice kulinarne ekspertów - od rad jak przyrządzić zasmażkę, po porady jak uratować nieudany sos.

Format: 127 stron, oprawa twarda, format 160x280

Autor: Joanna Farrow

Sosy do sałatek, mięs i deserów

Dodaj do koszyka

U nas tylko 22,90

Kategoria: Sosy

Sosy stanowią wspaniałą oprawę każdego dania. Mogą być jego głównym elementem lub stanowić pyszny dodatek. W książce znajduja się przepisy na zimne i gorące sosy, do dań mięsnych, makaronów, ryżu, a także do deserów. Ponad 100 przepisów i wariacji na temat sosów. Mamy tu klasyczne i tradycyjne sosy: jest elegancki beszamel, pomidorowy do pizzy i makaronów, sos mięsny jasny i ciemny.Wszystkie sosy, które ułatwiają gotowanie i dają potrawom niezapomniany smak. Książka jest pięknie i bogato ilustrowanana.

Format: 132 strony, oprawa twarda, format 218x285

Autor: G. Poggenpohl

Sosy na wszelkie okazje

Dodaj do koszyka

U nas tylko 8,60

Kategoria: Sosy

Sosy gorące do mięsa, drobiu i ptactwa dzikiego, do dań warzywnych, makaronu, risotto i ryżu. Sosy gorące do ryb, zimne do mięs, dietetyczne i słodkie do budyniów i legumin.

Format: 112 stron, oprawa miękka, format 140x210

Autor: Marta Szydłowska

Sosy i dipy. Inspirujący wybór klasycznych i nowoczesnych przepisów

Dodaj do koszyka

U nas tylko 17,10

Kategoria: Sosy

Doskonałego kucharza od dobrego odróżnić można... po sosie! Bo sos sprawia, że przeciętny posiłek zmienia się w niezwykłą ucztę - zaostrza smak dania, bądź dodaje mu kremowego zabarwienia, podkreśla główny składnik, równoważy smaki potrawy, a często tez nadaje elegancki wygląd. Nie ma wyraźnej granicy między sosami i dipami, a wiele sosów, na które podano przepisy w tej książce, wystepuje w obu kategoriach. Wśród przepisów na dipy znajdziecie pomysły na wspaniałe, przepyszne przekąski i kanapki, ktore podane z surowymi warzywami, pieczywem pita, chrupkami z tortilli lub preclami, stają się osobnym posiłkiem. Doskonałe na szczególną okazję!

Format: 96 stron, oprawa twarda, format 220x285

Autor: Monika Rozwarzewska

W kuchni. Sosy i pasty

Dodaj do koszyka

U nas tylko 3,60

Kategoria: Sosy

Sosy i pasty ubarwią codzienne dania, wzbogacą nowymi smakami twoją kuchnię.

Format: 64 strony, oprawa miękka, format 135x190

Autor: Franca Feslikenian

CopyRight ©2005, turystyka-polska.pl by ProffNet

Informujemy, iż w celu zapewnienia jak najlepszej wygody w przeglądaniu naszych stron www, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb użytkownika a także dla celów reklamowych , statystycznych oraz uwierzytelniania korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Plikami cookie użytkownik może zarządzać za pomocą zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Dalsze korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, która szczegółowo jest opisana w naszej Polityce Prywatności

Akceptuj i zamknij