Wyszukaj w Kulinariach

Kulinaria wg kategorii


Tabela kalorii
Kulinaria
Chleb
Dania dietetyczne
Dania mięsne
Dania świąteczne
Dania z drobiu
Dania z grilla
Dania z grzybów
Dania z makaronu
Dania z mikrofali
Dania z owoców
Dania z patelni i z woka
Dania z warzyw
Dania z wołowiny
Dania z ziemniaków
Dla jaroszy
Kuchnia
Kuchnia polska
Kuchnie świata
Na słodko
Napoje
Owoce morza
Przekąski
Przetwory
Przy stole
Przyprawy
Różne potrawy
Sałatki
Sery
Sosy
Zupy


Przepisy Kulinarne

Znalezione książki - Kulinaria: Sery

Stron łącznie:1 | kulinaria: [1 - 7] spośród 7 znalezionych

Sery. Porady dla smakoszy

Dodaj do koszyka

U nas tylko 62,10

Kategoria: Sery

Książka nagrodzona w ramach VII Targów Książki Kulinarnej Wrocław, 3-5.XII.2004 Prawdziwy smakosz potrafi długie chwile delektować się porcją dojrzałego sera, zwłaszcza gdy towarzyszyć mu będzie kieliszek dobrego wina. Ta książka będzie Wam służyć pomocą przy zakupie serów i zdobywaniu nowych kulinarnych doświadczeń. W książce omówiono najważniejsze gatunki i rodzaje serów, a także sposoby ich wytwarzania, z podziałem na poszczególne kraje. Podano 47 przepisów z całego świata na potrawy z serów. Kolorowe ilustracje zachęcają do przygotowania regionalnych dań. Znakomity przewodnik po świecie serów.

Format: 190 stron, oprawa twarda, format 230x310

Autor: Ute Paul-Prossler

Sery. Przewodnik dla smakoszy

Dodaj do koszyka

U nas tylko 15,60

Kategoria: Sery

Nasz przewodnik ma za zadanie ułatwić Czytelnikom kupowanie serów. Zebraliśmy tu informacje o ponad 200 gatunkach tego cenionego przysmaku. Każdy opis zawiera dane dotyczące pochodzenia poszczególnych gatunków, mleka, z jakiego zostały wyprodukowane, zawartości tłuszczu, wyglądu, konsystencji, smaku i zastosowania w kuchni. Radzimy też, jaki napój podkreśli smak wybranego sera i jakie gatunki łączyć ze sobą na desce serów.

Format: 128 stron, oprawa miękka, format 190x155

Autor: Jochen G. Bielefeld

Sery. Gatunki, rodzaje, smaki. Przepisy na sałatki, przekąski, sosy, dania na gorąco, desery

Dodaj do koszyka

U nas tylko 17,00

Kategoria: Sery

Sery to jeden z najstarszych, znanych człowiekowi produktów spożywczych. Dokładnie nie wiadomo, kiedy i gdzie wyprodukowano pierwszy ser. Najprawdopodobniej stało się to ponad 10 000 lat temu, kiedy to udomowiono w Mezopotamii kozy i owce. Dzisiaj przegryzając ulubiony ser smakowitymi winogronami i popijając lampką wina z wdzięcznością myślimy o przodkach. Ser króluje w kuchni pod różnymi postaciami. W książce znajduje się ponad 300 przepisów na dania z serem jako głównym składnikiem, dodatkiem lub deserem. W każdej postaci jest niezwykły, pełen aromatu i smaku. Podane przepisy pochodzą z różnych stron świata i pokazują, jak bardzo jesteśmy w kuchni pomysłowi.

Format: 240 stron, oprawa twarda, format 150x212

Autor: Hanna Szymanderska

Mozzarella ricotta i mascarpone

Dodaj do koszyka

U nas tylko 14,50

Kategoria: Sery

Wyrafinowany smak i subtelny aromat mozarelli, rocotty czy mascarpone znają nie tylko miłośnicy kuchni włoskiej. Książka zawiera propozycje przepisów na smaczne potrawy na bazie lub z dodatkiem serów.

Format: 63 strony, oprawa miękka, format 164x201

Autor: Christina Kempe

Sery w Europie

Dodaj do koszyka

U nas tylko 34,70

Kategoria: Sery

Ta książka pozwala zapoznać się z najpopularniejszymi w Europie gatunkami serów. Autorka przedstawia krótką historię każdego z nich, metody wytwarzania, cechy charakterystyczne: wygląd, zapach, smak, a także szczegółowe informacje dotyczące kształtu, wymiarów, wagi i opakowania, którymi wyróżnia się w sprzedaży każdy ser. Zapoznaje nas także z systemem AOC (Appelation d'Origine Controlee), stworzonym przez Francuzów, a rozpowszechnionym i w innych krajach Europy. Przepisy tego systemu gwarantują wysoką, stałą jakość najdoskonalszych europejskich serów. Specjalny dział jest poświęcony polskiemu serowarstwu.

Format: 160 stron, oprawa twarda, format 170x240

Autor: Beata L. Bomertówna

Smakołyki z sera

Dodaj do koszyka

U nas tylko 7,60

Kategoria: Sery

Gorące i zimne, słodkie i pikantne- potrawy z sera mają coraz więcej zwolenników i są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia każdego wytrawnego smakosza. Znajdzie się też coś na deser dla amatorów słodyczy.

Format: 63 strony, oprawa miękka, format 140x200

Autor: Frank Stein

Serowe fantazje

Dodaj do koszyka

U nas tylko 6,90

Kategoria: Sery

Zbiór ponad 100 przepisów na potrawy z sera. Jest składnikiem głównym, połączonym z różnymi dodatkami lub tylko dodatkiem do dań, takich jak zapiekanki czy spaghetti.

Format: 140 stron, oprawa miękka, format 120x165

Autor: Alicja Marchwieńska-Fuks

CopyRight ©2005, turystyka-polska.pl by ProffNet

Informujemy, iż w celu zapewnienia jak najlepszej wygody w przeglądaniu naszych stron www, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb użytkownika a także dla celów reklamowych , statystycznych oraz uwierzytelniania korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Plikami cookie użytkownik może zarządzać za pomocą zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Dalsze korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, która szczegółowo jest opisana w naszej Polityce Prywatności

Akceptuj i zamknij