Wyszukaj w Kulinariach

Kulinaria wg kategorii


Tabela kalorii
Kulinaria
Chleb
Dania dietetyczne
Dania mięsne
Dania świąteczne
Dania z drobiu
Dania z grilla
Dania z grzybów
Dania z makaronu
Dania z mikrofali
Dania z owoców
Dania z patelni i z woka
Dania z warzyw
Dania z wołowiny
Dania z ziemniaków
Dla jaroszy
Kuchnia
Kuchnia polska
Kuchnie świata
Na słodko
Napoje
Owoce morza
Przekąski
Przetwory
Przy stole
Przyprawy
Różne potrawy
Sałatki
Sery
Sosy
Zupy


Przepisy Kulinarne

Znalezione książki - Kulinaria: Przy stole

Stron łącznie:3 | kulinaria: [1 - 10] spośród 28 znalezionych

Strona: [1]2 3  »

Serwetki. Dekorowanie stołu

Dodaj do koszyka

U nas tylko 22,70

Kategoria: Przy stole

Pięknie ułożone serwetki - nawet papierowe - ozdobią każdy stół. Autorka, międzynarodowy autorytet w dziedzinie dekoracji, radzi jak efektownie, elegancko i tanio przystroić nasze jadalnie. Liczne zdjęcia dokładnie ilustrują metody rozmieszczania serwetek na stole. Układy opisane w książce posłużą na dni powszednie i specjalne okazje

Format: 96 stron, oprawa twarda, format 165x235

Autor: Lucia Pazzi

Dekorowanie stołu na co dzień i od święta

Dodaj do koszyka

U nas tylko 25,70

Kategoria: Przy stole

Pięknie nakryty stół jest doskonałym uzupełnieniem wykwintnego posiłku. Podkreśla odświętność chwili i jest wyrazem naszego szcunku dla zaproszonych gości. Autorka podpowiada jak ładnie udekorować stół bez zbędnych kosztów i niewielkim nakładem pracy.

Format: 79 stron, oprawa twarda, format 210x265

Autor: Yvonne Joosten

Afrodyzjaki w kuchni. 200 recept na miłosne dania i napoje

Dodaj do koszyka

U nas tylko 18,20

Kategoria: Przy stole

200 recept na miłosne dania i napoje. Afrodyzjaki to środki pobudzające seksualność człowieka. Ich cudowna moc polega na tym, że mamy ochotę na seks nawet po bardzo wyczerpującym dniu. Dają nam siłę, poprawiają nastrój, pozwalają urozmaicić grę miłosną. Na świecie jest znanych wiele kulinarnych afrodyzjaków. W książce przedstawiono najważniejsze, najpopularniejsze i najbardziej dostępne. Ich wprowadzenie do codziennej diety na trwałe doda nam wigoru.

Format: 168 stron, oprawa twarda, format 145x210

Autor: Tadeusz Barowicz

Narzędzia i sprzęty kuchenne

Dodaj do koszyka

U nas tylko 45,00

Kategoria: Przy stole

Dobre narzędzia kuchenne to prawdziwy skarb. W tej książce znajdziesz odpowiedź na wiele pytań dotyczących oceny i wyboru odpowiedniego sprzętu. Znajdziesz w niej opis funkcjonowania tych narzędzi i wskazówki, jak najskuteczniej się nimi posługiwać. Jest to również przewodnik po dobrych i złych stronach rozmaitych materiałów, mówiący też o tym, jak należy je konserwować. Obok dokładnych informacji na temat narzędzi i sprzętów kuchennych, znajdziesz w tej książce także smakowite przepisy, w których jest mowa o tym, jak z tych przedmiotów korzystać.

Format: 144 strony, Plastikowa , format 190x280

Autor: Chrisitine McFadden

Brzuch to życie. Część 1. Uzdrawianie ciała i relacji małżeńskich

Dodaj do koszyka

U nas tylko 23,70

Kategoria: Przy stole

Jak i co jeść aby być pięknym, zdrowym, bogatym i szczęśliwym w miłości. Autor w książce przedstawia złote zasady prawidłowego spożywania posiłków, związki między jedzeniem a bogactwem, test określający małżeński potencjał, a także inne aspekty życia małżeńskiego, na które ma wpływ, według autora, to co jemy.

Format: 148 stron, oprawa miękka, format 145x205

Autor: Andriej Lewszynow

Lukullus w sarmackich progach

Dodaj do koszyka

U nas tylko 53,90

Kategoria: Przy stole

Album, a zarazem nietypowy przewodnik dla smakoszy, przedstawia najciekawsze i najlepsze polskie restauracje, bary, puby, karczmy, herbaciarnie i kawiarnie. Ocena autorów obejmowała zarówno kulinaria, jak też atmosferę i estetykę wnętrz, atrakcyjność miejsca i otoczenia oraz historię. Swoją opinię o tych niezwykłych lokalach, gdzie warto wstąpić na ucztę dla ciała i dla ducha, wyrazili przyznając ARKADKI w skali od 1 do 4, zamiast powszechnie stosowanych gwiazdek.

Format: 328 stron, oprawa miękka, format 165x235

Autor: Teresa Kokocińska, Tomasz Zieja

S.O.S w kuchni

Dodaj do koszyka

U nas tylko 23,00

Kategoria: Przy stole

Przesoliłaś zupę? A może babka wyszła Ci za mało puszysta i znów zwarzył się krem? Co robić? Zachować spokój i zajrzeć do książki! Jeśli poznasz właściwe sposoby i metody, to znajdziesz wyjście z każdej sytuacji. Ponad 900 rad dotyczących gotowania, pieczenia i przechowywania produktów, specjalne rady dla absolutnych nowicjuszy w sprawach kuchni i dla "starych wyjadaczy".

Format: 128 stron, oprawa twarda, format 160x200

Autor: Michaela Schremmer

Sztuka układania serwetek

Dodaj do koszyka

U nas tylko 36,80

Kategoria: Przy stole

W książce Czytelnik znajdzie ponad pięćdziesiąt oryginalnych sposobów eleganckiego ułożenia serwetek. Autorem książki jest Horst Hanisch, światowej sławy specjalista w zakresie serwowania posiłków i wystroju jadalni. Książka jest wspaniałym poradnikiem, który pomoże zorganizować efektowne przyjęcie.

Format: wyd.II, 144 strony, oprawa twarda, format 210x280

Autor: Hanisch Horst

Na zdrowie. Niezbędnik imprezowicza

Dodaj do koszyka

U nas tylko 9,10

Kategoria: Przy stole

Książeczka jest podręcznym zbiorem toastów i zabawnych, adekwatnych zawołań na wiele wyjątkowych okazji. Poczynając od utworów znanych poetów, przez bardziej współczesne teksty. Znaleźć tu można mniej lub bardziej przyzwoite wierszyki związane z piciem alkoholu, fraszki, przysłowia, a nawet aforyzmy i przemyślenia starożytnych, nadające się do wznoszenia toastów i gorących dyskusji w gronie miłośników boga wina i urodzaju - Bachusa. Jest też rozdział poświęcony umacnianiu więzi międzynarodowych, czyli toasty w różnych językach. Jednak, oprócz natchnionych tekstów i mądrości ludowych, można tu znaleźć także bardziej pragmatyczne rady w postaci mini-słownika pojęć związanych z alkoholem, sztandarowe przepisy na drinki oraz (wtajemniczeni docenią ten rozdział najbardziej) kilka dobrych rad na "dzień po"... Nie pozostaje zatem powiedzieć nic innego jak: Na zdrowie!

Format: 112 stron, oprawa miękka, format 100x140

Autor: Anna Tkaczyk

Podstawy technologii gastronomicznej

Dodaj do koszyka

U nas tylko 53,00

Kategoria: Przy stole

To podręcznik o tym, jak praktycznie wykorzystać wiedzę o żywności w celu świadomego kształtowania jej jakości i wartości odżywczej zarówno w procesach technologicznych, jak i w gospodarstwach domowych.

Format: wyd.IV, 536 stron, oprawa miękka, format 170x240

Autor: Stanisław Zalewski

Strona: [1]2 3  »
CopyRight ©2005, turystyka-polska.pl by ProffNet

Informujemy, iż w celu zapewnienia jak najlepszej wygody w przeglądaniu naszych stron www, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb użytkownika a także dla celów reklamowych , statystycznych oraz uwierzytelniania korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Plikami cookie użytkownik może zarządzać za pomocą zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Dalsze korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, która szczegółowo jest opisana w naszej Polityce Prywatności

Akceptuj i zamknij