Wyszukaj w Kulinariach

Kulinaria wg kategorii


Tabela kalorii
Kulinaria
Chleb
Dania dietetyczne
Dania mięsne
Dania świąteczne
Dania z drobiu
Dania z grilla
Dania z grzybów
Dania z makaronu
Dania z mikrofali
Dania z owoców
Dania z patelni i z woka
Dania z warzyw
Dania z wołowiny
Dania z ziemniaków
Dla jaroszy
Kuchnia
Kuchnia polska
Kuchnie świata
Na słodko
Napoje
Owoce morza
Przekąski
Przetwory
Przy stole
Przyprawy
Różne potrawy
Sałatki
Sery
Sosy
Zupy


Przepisy Kulinarne

Znalezione książki - Kulinaria: Przetwory

Stron łącznie:2 | kulinaria: [1 - 10] spośród 12 znalezionych

Strona: [1]2  »

Domowe przetwory. Galaretki owocowe, dźemy, marmolady

Dodaj do koszyka

U nas tylko 14,40

Kategoria: Przetwory

W książce zawarto wskazówki dotyczące przygotowywania smacznych domowych przetworów z owoców i warzyw. Poza tym można tu znaleźć przepisy na konfitury, marmolady, dżemy, marynaty, sosy oraz keczupy.

Format: 176 stron, oprawa miękka, format 120x200

Autor: Cyril Grange

Domowe przetwory

Dodaj do koszyka

U nas tylko 22,00

Kategoria: Przetwory

Natura podarowała nam wiele niezwykłych skarbów. Na pewno należą do nich warzywa i owoce. Już w przeszłości ludzie odkryli, że nie ilość pożywienia, ale jego jakość i wartość odżywcza decydują o naszym zdrowiu i samopoczuciu. Podczas długich zimowych miesięcy brakowało wszystkim smaku świeżych warzyw i owoców. Prawdopodobnie wtedy zaczęto zastanawiać się nad tym, czy istnieje możliwość przechowywania ich. Tak zapewne narodziło się zainteresowanie przetwórstwem. Liczne opisy literackie dowodzą, że dawne gospodynie były bardzo dumne ze swoich spiżarni. Ich zawartość była świadectwem umiejętności i zaradności właścicielki. Od wieków, z pokolenia na pokolenie, przekazywano sobie umiejętności kulinarne. Nasze prababki przekazywały rodzinne sekrety swoim córkom, a te swoim, i tak wiele przepisów przetrwało do naszych czasów.

Format: 208 stron, oprawa miękka, format 150x205

Autor: Anna Wojtowicz

Przetwory mięsne, warzywne, owocowe

Dodaj do koszyka

U nas tylko 31,90

Kategoria: Przetwory

Robienie przetworów jest przyjemne i łatwe nie wspominając o względach ekonomicznych i kulinarnych. Bo kto jeszcze tego nie wie, powinien sobie szybko uzmysłowić, że własne wyroby smakują nieporównanie lepiej niż te ze sklepu, ponieważ zrobione są w domu, a nie stworzone w warunkach przemysłowych. Czy marynowane grzybki ze sklepu mogą się równać z tymi, które sami zebraliśmy, wysuszyliśmy lub włożyliśmy do zalewy? A własnoręcznie peklowana szyneczka? Podobnie sprawa się ma z szerokim asortymentem dżemów, marmolad i konfitur. Jak przyjemnie i chętnie zajada się zimą smakołyki z własnej spiżarni! Ekologiczne, zdrowe, smaczne i tanie. Korzystajmy więc z bogactwa ogrodu, piwnicy i stołu. Książka podaje sposoby: - przechowywania świeżych warzyw i owoców - domowego peklowania i wędzenia mięsa - przygotowywania dżemów, marmolad, konfitur, galaretek - kiszenia warzyw - robienia marynat - zamrażania Do każdej książki dołączamy gratis 2 arkusze ozdobnych etykietek na przetwory.

Format: 210 stron, oprawa twarda, format 200x260

Autor: Heinz K. Gans

Przetwory. Słodkie i pikantne przysmaki z domowej spiżarni

Dodaj do koszyka

U nas tylko 29,20

Kategoria: Przetwory

Dżemy, keczup, pesto, a nawet egzotyczne sosy czy ocet ziołowy można kupić w sklepie, ale czasem warto je przyrządzić samodzielnie - bez konserwantów, za to dokładnie według własnych upodobań. PROSTE PRZEPISY NA SŁODKIE PRZYSMAKI: dżemy, galaretki, konfitury, powidła, likiery i syrop. Można je przygotowywać przez cały rok: w lecie z malin, porzeczek, agrestu, wiśni i truskawek, jesienią klasycznie z jabłek, gruszek i śliwek, a zimą z owoców egzotycznych, jak mango, ananas czy kiwi. ORYGINALNE PRZETWORY Z WARZYW: sałatki, kiszonki i marynaty, od zwykłej kiszonej kapusty po wymyślne bakłażany w zalewie miodowej - doskonałe na przyjęcia, świetne na prezenty. SMAKOŁYKI Z DOMOWEJ SPIŻARNI: pasztety, sery w oliwie, jaja w marynacie octowej, które z pewnością zachwycą gości i domowników!

Format: 128 stron, oprawa twarda, format 170x200

Autor: Praca zbiorowa

Przetwory domowe czyli spiżarnia babci Teodory

Dodaj do koszyka

U nas tylko 18,30

Kategoria: Przetwory

Natura podarowała nam wiele niezwykłych skarbów. Na pewno należą do nich warzywa i owoce. Już w przeszłości ludzie odkryli, że nie ilość pożywienia, ale jego jakość i wartość odżywcza decydują o naszym zdrowiu i samopoczuciu. Podczas długich zimowych miesięcy brakowało wszystkim smaku świeżych warzyw i owoców. Prawdopodobnie wtedy zaczęto zastanawiać się nad tym, czy istnieje możliwość przechowywania ich. Tak zapewne narodziło się zainteresowanie przetwórstwem. Liczne opisy literackie dowodzą, że dawne gospodynie były bardzo dumne ze swoich spiżarni. Ich zawartość była świadectwem umiejętności i zaradności właścicielki. Od wieków, z pokolenia na pokolenie, przekazywano sobie umiejętności kulinarne. Nasze prababki przekazywały rodzinne sekrety swoim córkom, a te swoim, i tak wiele przepisów przetrwało do naszych czasów. To dzięki takim przekazom wiemy dzisiaj jak powstała perfekcyjna konfitura z róży, czy kiszony, chrupiący ogórek..

Format: 247 stron, oprawa miękka, format 120x220

Autor: Jan Rogala

Przetwory domowe

Dodaj do koszyka

U nas tylko 4,70

Kategoria: Przetwory

Chutneye, octy, oliwy, kwaszonki, marynaty, konfitury, dżemy, galaretki, czyli przeszło 150 przepisów na zamykanie smaków i aromatów w słoikach, według starych, sprawdzonych receptur.

Format: 127 stron, oprawa miękka, format 110x175

Autor: Elżbeta Adamska

Przetwory z owoców i warzyw

Dodaj do koszyka

U nas tylko 27,00

Kategoria: Przetwory

Przepisy i porady znakomitej brytyjskiej autorki. Tajemnice przygotowanie i przechowywania przetworów. Sprawdzone przepisy na dżemy, galaretki, marmolady, marynaty.

Format: 271 stron, oprawa twarda, format 130x205

Autor: Marguerite Patten

Przetwory. Kuchnia Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Tradycyjne, polskie przepisy w nowej formie

Dodaj do koszyka

U nas tylko 17,90

Kategoria: Przetwory

Dla przyjemności, wygody i zdrowotności! Najlepsze przepisy na konfitury, soki, kompoty, marynaty i kiszonki. Opracowane przez znakomitą autorkę. Znajdziemy tu doskonałe kompozycje smakowe do wykorzystania we współczesnej kuchni. Wielką zaletą tej książki jest dostosowanie przepisów do współczesnych wymogów kulinarnych. Mamy nadzieję, że wypróbowane receptury posłużą czytelnikom do przywołania dawno zapomnianych smaków, a także zdarzeń i ludzi kojarzących się z nimi. Książka zawiera tradycyjne polskie przepisy napisane współczesną polszczyzną.

Format: 192 strony, oprawa twarda, format 122x172

Autor: Joanna Baranowska

Przetwory domowe

Dodaj do koszyka

U nas tylko 22,70

Kategoria: Przetwory

Słodkie i pikantne przysmaki z domowej spiżarni. Dżemy, pasty, a nawet niezwykłe sosy czy octy ziołowe, choć można kupić w sklepie, czasem warto przyrządzić samodzielnie - bez konserwantów, za to dokładnie według własnych upodobań. Dżemy, galaretki, konfitury, powidła, marmolady, soki i syropy Można je przygotowywać przez cały rok: w lecie z malin, porzeczek, agrestu, wiśni i truskawek, jesienią klasycznie z jabłek, gruszek i śliwek, a zimą z owoców egzotycznych, jak mango, ananas czy kiwi. Oryginalne przetwory z warzyw, sałatki, kiszonki i marynaty, od zwykłej kiszonej kapusty po wymyślne marynaty doskonałe na przyjęcia, świetne na prezenty.

Format: 296 stron, oprawa miękka, format 140x200

Autor: Andrzej Fiedoruk

Owocowe przetwory

Dodaj do koszyka

U nas tylko 22,40

Kategoria: Przetwory

Nic nie smakuje lepiej niż przetwory domowej produkcji. I wcale nie muszą to być tylko poczciwe marmolady czy galaretki. Autorka wprowadza nas w niezwykle bogaty świat owoców smażonych, marynowanych, kandyzowanych, glazurowanych, w alkoholu i bez, na śniadanie, do mięsa przy obiedzie i na deser... Jakie owoce nadają się na przetwory? Jak i w czym je konserwować i przygotowywać? Dziesiątki przepisów na wszystko, co można zrobić z owoców: od prostego dżemu truskawkowego, przez kompot gruszkowy z białym winem, po egzotyczny chutney brzoskwiniowy z mango. Wiele pięknych i pomocnych ilustracji i rysunków.

Format: 130 stron, oprawa twarda, format 135x205

Autor: Gabriele Lehari

Strona: [1]2  »
CopyRight ©2005, turystyka-polska.pl by ProffNet

Informujemy, iż w celu zapewnienia jak najlepszej wygody w przeglądaniu naszych stron www, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb użytkownika a także dla celów reklamowych , statystycznych oraz uwierzytelniania korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Plikami cookie użytkownik może zarządzać za pomocą zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Dalsze korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, która szczegółowo jest opisana w naszej Polityce Prywatności

Akceptuj i zamknij