Wyszukaj w Kulinariach

Kulinaria wg kategorii


Tabela kalorii
Kulinaria
Chleb
Dania dietetyczne
Dania mięsne
Dania świąteczne
Dania z drobiu
Dania z grilla
Dania z grzybów
Dania z makaronu
Dania z mikrofali
Dania z owoców
Dania z patelni i z woka
Dania z warzyw
Dania z wołowiny
Dania z ziemniaków
Dla jaroszy
Kuchnia
Kuchnia polska
Kuchnie świata
Na słodko
Napoje
Owoce morza
Przekąski
Przetwory
Przy stole
Przyprawy
Różne potrawy
Sałatki
Sery
Sosy
Zupy


Przepisy Kulinarne

Znalezione książki - Kulinaria: Owoce morza

Stron łącznie:2 | kulinaria: [1 - 10] spośród 16 znalezionych

Strona: [1]2  »

Ryby na różne sposoby

Dodaj do koszyka

U nas tylko 38,60

Kategoria: Owoce morza

Ogromny asortyment dostępnych na rynku ryb i egzotycznych owoców morza może onieśmielać, dlatego właśnie znany restaurator londyński i słynny ekspert kuchni rybnej Aldo Zilli postanowił napisać "Ryby na różne sposoby". Książka ta, to nic innego, jak kompendium wiedzy, niezbędnej do właściwej obróbki, przygotowania i podania ryb oraz najbardziej nawet wymyślnych owoców morza. Aldo podpowie nam więc, jak odróżnić rybę świeżą od nieświeżej, jak dobrać zioła i przyprawy, tak, aby podkreślały, a nie tłumiły delikatny smak ryb. Z książki Zittiego dowiemy się również jak, krok po kroku, zapanierować filety rybne, jak wypatroszyć całą rybę, jak przygotować steki rybne i rolady. Dodatkowym udogodnieniem są ilustracje, które ilustrują każdy etap przygotowań zwieńczeniem zaś - smakowite przepisy. Aldo dowodzi, że najlepsze dania z ryb to te, które powstają w oparciu o sprawdzone i niewyszukane metody przygotowania, takie jak pieczenie w folii, duszenie lub grillowanie. Książka podzielona jest na pięć rozdziałów, z których każdy poświęcony jest kolejno rybom okrągłym, płaskim, rybom egzotycznym, oleistym i skorupiakom. W każdej z części czytelnik znajdzie wyczerpujące informacje na temat poszczególnych gatunków oraz znakomite przepisy.

Format: 144 strony, oprawa twarda, format 207x232

Autor: Zilli Aldo

Potrawy z ryb i owoców morza

Dodaj do koszyka

U nas tylko 36,50

Kategoria: Owoce morza

Ten obszerny przewodnik po rybach i owocach morza zawiera: wskazówki dotyczące zakupu i przechowywania ryb i owoców morza, ilustrowane kompendium najważniejszych gatunków ryb i owoców morza, informacje o tym, jak przygotować ryby i owoce morza, techniki kucharskie, wiedzę o wartościach odżywczych, 140 przepisów na dania z ryb i owoców morza, od lekkich przekąsek i sałatek po sycące dania główne.

Format: 256 stron, oprawa twarda, format 225x275

Autor: Susanna Tee

Ryby i owoce morza

Dodaj do koszyka

U nas tylko 13,70

Kategoria: Owoce morza

Ryby i owoce morza są bogate w witaminy i potrzebne człowiekowi tłuszcze, dlatego stanowią zdrową alternatywę dla mięsa. Przyrządza się je szybko, co jest dziś niewątpliwie zaletą. Wszystkie przepisy podane są w prosty sposób, punkt po punkcie. Proponowane potrawy, sporządzane z najświeższych składników, są niezwykle aromatyczne i wspaniale prezentują się na talerzu.

Format: 256 stron, oprawa twarda, format 120x150

Autor: Carol Tennant

Szybko i smacznie. Ryby i owoce morza

Dodaj do koszyka

U nas tylko 4,50

Kategoria: Owoce morza

Proste i szybkie przepisy na potrawy z ryb i owoców morza. Precyzyjne wskazówki krok po kroku oraz wartości odżywcze dla każdego dnia.

Format: 48 stron, oprawa miękka, format 130x185

Autor: Praca zbiorowa

Ryby. Najlepsze przepisy

Dodaj do koszyka

U nas tylko 34,00

Kategoria: Owoce morza

Ilustrowana książka kucharska zawierająca ponad 100 przepisów na łatwe, wyrafinowane, codzienne i świąteczne dania z ryb. Sprawdzone przepisy na przekąski, sałatki, zupy, dania główne, potrawki, omlety i sosy zadowolą każdego smakosza. Książka opisuje różne metody czyszczenia, filetowania i przyrządzania ryb, marynowania, wędzenia, pieczenia, smażenia, gotowania i konserwowania.

Format: wyd.II, 160 stron, oprawa twarda, format 210x280

Autor: Bashline Sylvia

Ryby i owoce morza. Poradnik dla smakoszy

Dodaj do koszyka

U nas tylko 44,80

Kategoria: Owoce morza

Ponad 70 wspaniałych przepisów, zarówno bajecznie prostych, jak i wyrafinowanych, ukazuje nam bogactwo międzynarodowej kuchni rybnej. W tej książce znajdziecie wszystko, z czego słyną wody słodkie i słone: od skromnego śledzia poprzez dorsza, łososia i szczupaka do wyszukanych przysmaków, jak sandacz i sola, albo egzotycznych rarytasów, jak karaibski pompano. Nie brakuje również owoców morza. Cenne informacje na temat odżywiania uzupełnia szereg pożytecznych rad dotyczących zakupu świeżych ryb i owoców morza. Autorka, wprowadzając nas w tajniki przyrządzania ryb, przedstawia różne techniki gotowania, smażenia i pieczenia, a także najważniejsze narzędzia kuchenne.

Format: 208 stron, oprawa twarda, format 230x310

Autor: Erika Casparek-Turkkan

Ryby i owoce morza. 101 sprawdzonych przepisów

Dodaj do koszyka

U nas tylko 9,80

Kategoria: Owoce morza

Zespół BBC Good Food Magazine zebrał w tej książeczce swoje ulubione przepisy z ryb i owoców morza. Dzięki tym recepturom nie powinno Wam nigdy zabraknąć dobrych pomysłów.

Format: 216 stron, oprawa miękka, format 136x155

Autor: Jeni Wright

Ryby i owoce morza. 101 sprawdzonych przepisów

Dodaj do koszyka

U nas tylko 15,20

Kategoria: Owoce morza

Zespół BBC Good Food Magazine zebrał w tej książeczce swoje ulubione przepisy z ryb i owoców morza. Dzięki tym recepturom nie powinno Wam nigdy zabraknąć dobrych pomysłów.

Format: 216 stron, oprawa twarda, format 141x161

Autor: Jeni Wright

Domowe przysmaki z ryb i owoców morza

Dodaj do koszyka

U nas tylko 4,40

Kategoria: Owoce morza

Proponujemy zbiór ciekawych przepisów na tradycyjne i wykwintne dania z ryb morskich, słodkowodnych i owoców morza. Ciekawostką są przepisy na potrawy z raków, żabek i kalmarów. Jeden z rozdziałów poświęcony jest tradycji i sposobom przyrządzania sushi.

Format: 136 stron, oprawa miękka, format 145x205

Autor: Praca zbiorowa

Ryby i owoce morza. Egzotyczne i pożywne dania, które można zrobić w kilka minut

Dodaj do koszyka

U nas tylko 9,10

Kategoria: Owoce morza

Ponad 40 prostych do wykonania, sprawdzonych przepisów. Książka zawiera porady kucharza, propozycje podania i różne warianty potraw. Fotografie dużej skali wszystkich dań oraz rysunki składników.

Format: 96 stron, oprawa miękka, format 210x275

Autor: Joanna Pokora

Strona: [1]2  »
CopyRight ©2005, turystyka-polska.pl by ProffNet

Informujemy, iż w celu zapewnienia jak najlepszej wygody w przeglądaniu naszych stron www, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb użytkownika a także dla celów reklamowych , statystycznych oraz uwierzytelniania korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Plikami cookie użytkownik może zarządzać za pomocą zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Dalsze korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, która szczegółowo jest opisana w naszej Polityce Prywatności

Akceptuj i zamknij