Wyszukaj w Kulinariach

Kulinaria wg kategorii


Tabela kalorii
Kulinaria
Chleb
Dania dietetyczne
Dania mięsne
Dania świąteczne
Dania z drobiu
Dania z grilla
Dania z grzybów
Dania z makaronu
Dania z mikrofali
Dania z owoców
Dania z patelni i z woka
Dania z warzyw
Dania z wołowiny
Dania z ziemniaków
Dla jaroszy
Kuchnia
Kuchnia polska
Kuchnie świata
Na słodko
Napoje
Owoce morza
Przekąski
Przetwory
Przy stole
Przyprawy
Różne potrawy
Sałatki
Sery
Sosy
Zupy


Przepisy Kulinarne

Znalezione książki - Kulinaria: Napoje

Stron łącznie:10 | kulinaria: [1 - 10] spośród 100 znalezionych

Strona: [1]2 3 4 5 6 7 8 9 10  »

Wina domowe

Dodaj do koszyka

U nas tylko 14,60

Kategoria: Napoje

Oprócz podstaw wyrobu domowych win, autor prezentuje różnice występujące między nimi, a także uczy, jak rozpoznać wartość smakową poszczególnych gatunków.

Format: 176 stron, oprawa miękka, format 120x190

Autor: Kenneth Hawkins

Jaja i mleko

Dodaj do koszyka

U nas tylko 9,50

Kategoria: Napoje

Jajo, to jedna z najbardziej doskonałych kreacji przyrody. Dwie sztuki pokrywają 50% dziennego zapotrzebowania organizmu na białko i witaminy- z wyjątkiem witaminy C. Według dietetyków najbardziej strawne jest jajo ugotowane na twardo lub miękko. Mleko, to najbardziej popularny, obok wody, napój świata. Uzupełnia braki wapnia w organizmie, reguluje trawienie, odtruwa organizm i ... dodaje urody! Kto dba o zdrowie i urodę powinien wypijać minimum trzy szklanki dziennie. Mleko i przygotowane z niego potrawy mogą spożywać wszyscy, począwszy od niemowląt na seniorach kończąc. Życzę, aby wprowadzone do codziennego jadłospisu dania z jaj i mleka smakowały oraz dodały zdrowia i urody.

Format: 132 strony, oprawa miękka, format 120x190

Autor: Ewa Aszkiewicz

Koktajle. Minikompendium

Dodaj do koszyka

U nas tylko 9,10

Kategoria: Napoje

W kompendium zawarto: ponad 300 przepisów, informacje o składnikach i przygotowaniu koktajli, ich dekorowaniu i serwowaniu, 190 kolorowych fotografii.

Format: 190 stron, oprawa miękka, format 110x155

Autor: red. Henryk Odrzywołek

Koktajle

Dodaj do koszyka

U nas tylko 18,20

Kategoria: Napoje

Ta przydatna i zajmująca książka ukazuje bogactwo intrygujących smaków i doznań - od koktajli klasycznych, jak Martini, Margania czy Pina Colada do takich współczesnych drinków, jak Górskie szaleństwo, Jabłko Adama i Twin Peaks. Część książki poświęcona jest smakowitym koktajlom bezalkoholowym opisane tam pokusy dla podniebienia to m.in. klasyczny napój Shirley Temple, Krwawy styczeń i Poncz żurawinowy. Wszystkie przepisy są przedstawione w jasny sposób i wymagają łatwo dostępnych i prostych w użyciu składników. Omówiono kluczowe techniki przyrządzania koktajli, a pożyteczne rady barmana pomogą przygotować koktajle na każdą porę. Koktajle to propozycja podniecających napojów na wszystkie okazje - powinny stać się podstawową książką w każdym barze.

Format: 128 stron, oprawa twarda, format 145x245

Autor:

Wyrób domowych nalewek likierów i koktajli piwnych

Dodaj do koszyka

U nas tylko 11,90

Kategoria: Napoje

Ponad 150 przepisów na likiery, nalewki i piwa, które można przyrządzić w oparciu o polskie owoce, zbierane w ciągu całego roku w ogrodzie, sadzie i w lesie.

Format: 191 stron, oprawa miękka, format 110x175

Autor: Andrzej Żmuda

Świat wódek i likierów

Dodaj do koszyka

U nas tylko 99,70

Kategoria: Napoje

Obszerny przegląd napojów alkoholowych i ich zastosowań w potrawach. Bogata kolekcja tradycyjnych i współczesnych przepisów na każda okazję. Kolorowy przewodnik po świecie wódek, likierów i win wzmacnianych- zawiera informacje o tym, gdzie i jak każdy z tych napojów powstaje, o najsławniejszych markach i producentach, o rodzajach i typach alkoholi, ich składnikach, smakach, aromatach i sposobie serwowania. Przepisy na ponad 100 koktajli i napojów alkoholowych, miedzy innymi Moscow Mule, Singapore Sling, Margarita- za wskazówkami, jak prawidłowo je podawać. 100 przepisów na dania i desery, w tym tradycyjne: kaczka faszerowana po normandzku z calvadosem, dziczyzna po angielsku, czyli Game Pie z porto, i klasyczna angielska legumina Mince Pies z whisky jak również współczesne: grzyby w alkoholowej zalewie (?pijane? grzyby), płonący suflet z lodami i likierem Grand Marnier, słodkie bułeczki Jamajka z likierem Malibu. Wielobarwne zdjęcia towarzyszące przepisom ilustrują kolejne etapy przygotowania potraw.

Format: 256 stron, oprawa twarda, format 235x305

Autor: Stuart Walton, Norma Miller

Nalewki, likiery i wina domowe

Dodaj do koszyka

U nas tylko 26,80

Kategoria: Napoje

W książce znajdziesz przepisy na ratafię, ambrozję, karmelówkę, korzennik, porterówkę, cytrynówkę, peppermint, jarzębiak, polską sake, miód zaściankowy, cydr, dereniówkę, pigwówkę, smorodinówkę, żubrówkę, krupnik litewski, wino agrestowe, wino z czarnego bzu, wino czereśniowe, wino wiśniowe, wino pomidorowe, wino jeżynowe, wino z suszonych jabłek, wino z winogron, wino rodzynkowe i wiele, wiele innych - nawet domowy szampan.

Format: 207 stron, oprawa twarda, format 130x190

Autor: Małgorzata Caprari

Wszystko o piwie

Dodaj do koszyka

U nas tylko 13,60

Kategoria: Napoje

Jest to praktyczny przewodnik o tym, jak można z powodzeniem warzyć prawdziwe piwo w domu (opis surowców, sprzętu, fermentacji i leżakowania, receptury). Najpierw jednak poznamy jak wygląda sytuacja na początku XXI wieku, potem dowiemy się o pierwszych piwowarach czyli Sumeryjczykach, Babilończykach i Egipcjanach. Jest też alfabetyczny przegląd tego, co z punktu widzenia polskiego piwosza jest najważniejsze w piwowarstwie. Tak więc w tej książce poznajemy tradycję piwowarską, klasyczne metody produkcji, historię różnorodności stylów, gatunków, smaków i kolorów piwa. Dzięki tej książce dowiemy się dlaczego piwo jest najwierniejszym przyjacielem człowieka.

Format: 256 stron, oprawa miękka, format 110x175

Autor: Ziemowit Fałat

Wielka księga nalewek

Dodaj do koszyka

U nas tylko 36,10

Kategoria: Napoje

Nalewki są najbardziej tradycyjnym polskim alkoholem. Pewnie większość z nas choć kilka razy w życiu próbowała samodzielnie wyprodukować alkoholowy smakołyk. Wytrawną nalewkę do mięs lub słodką, dobrze zastępującą likier - do kawy. W polskich domach nalewki od wieków robiło się w tysiącach odmian, stosując różnorodne receptury. Sekrety robienia nalewek przechodziły w rodzinie z pokolenia na pokolenie. Często były zazdrośnie strzeżone i dopiero w testamencie przekazywane ukochanej córce lub wnuczce czy siostrzenicy. Jak odnotował dziewiętnastowieczny zbieracz przepisów sekret robienia krupniku litewskiego mogła znać tylko jedna żyjąca osoba. Podane w tej książce przepisy, w większości bardzo dawne, zostały uwspółcześnione. Wszystkie miary przeliczone zostały na współcześnie używane. Czasami, dla ubarwienia, przywołane są dawne miary i pozostawiony archaiczny język.

Format: 144 strony, oprawa twarda, format 200x290

Autor: Jan Rogala

Sake napój samurajów

Dodaj do koszyka

U nas tylko 52,20

Kategoria: Napoje

Album jest pierwszym opracowaniem na temat ulubionego napoju Japończyków - sake. Poza historią sake, opisem zwyczajów i rytuałów, technik jej produkcji i etykiety spożywania, prezentacją ceramiki, służącej do jej rozlewania i konsumpcji, w albumie Czytelnik znajdzie również wiele ciekawych informacji o życiu Japonii dawnej i współczesnej, i pozna rozliczne nowe walory tego kraju.

Format: 144 strony, oprawa twarda, format 235x295

Autor: Henryk Socha

Strona: [1]2 3 4 5 6 7 8 9 10  »
CopyRight ©2005, turystyka-polska.pl by ProffNet

Informujemy, iż w celu zapewnienia jak najlepszej wygody w przeglądaniu naszych stron www, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb użytkownika a także dla celów reklamowych , statystycznych oraz uwierzytelniania korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Plikami cookie użytkownik może zarządzać za pomocą zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Dalsze korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, która szczegółowo jest opisana w naszej Polityce Prywatności

Akceptuj i zamknij