Wyszukaj w Kulinariach

Kulinaria wg kategorii


Tabela kalorii
Kulinaria
Chleb
Dania dietetyczne
Dania mięsne
Dania świąteczne
Dania z drobiu
Dania z grilla
Dania z grzybów
Dania z makaronu
Dania z mikrofali
Dania z owoców
Dania z patelni i z woka
Dania z warzyw
Dania z wołowiny
Dania z ziemniaków
Dla jaroszy
Kuchnia
Kuchnia polska
Kuchnie świata
Na słodko
Napoje
Owoce morza
Przekąski
Przetwory
Przy stole
Przyprawy
Różne potrawy
Sałatki
Sery
Sosy
Zupy


Przepisy Kulinarne

Znalezione książki - Kulinaria: Na słodko

Stron łącznie:7 | kulinaria: [1 - 10] spośród 63 znalezionych

Strona: [1]2 3 4 5 6 7  »

Muffinki. Babeczki dla smakoszy

Dodaj do koszyka

U nas tylko 20,70

Kategoria: Na słodko

Z lukrem, farszem lub owocami! Muffinki są klasycznym, amerykańskim wypiekiem. To niewielkie, puszyste babeczki, które podobnie jak wiele innych amerykańskich specjałów, wywodzą się z Europy, a ściślej z XIX-wiecznej Anglii. Wykwitne ciasteczka pieczono z ciasta drożdżowego i stanowiły typowy dodatek do herbaty. Amerykańskie muffinki natomiast są robione na bazie proszku do pieczenia. Dzisiaj stały się prawie potrawą narodową, jedzone są o każdej porze i z najróżniejszymi dodatkami. Są muffinki na śniadanie, słodkie, pikantne, o smaku korzennym, owocowe. Prawdziwe muffiny są pulchne i wilgotne. Nie może ich zabraknąć na wykwintnych przyjęciach oraz ogrodowych party. Jedzone są między posiłkami jako kanapka, na deser, jako dodatek do kawy, podwieczorek lub przekąska, lekka kolacja. Jak to w zapracowanym społeczeństwie bywa, są niezwykle proste w przygotowaniu, potrafią je zrobić nawet dzieci! Dużo frajdy i pyszna zabawa!

Format: 100 stron, oprawa twarda, format 217x285

Autor: Helga Lederer

Ciasta dla każdego. Tom 6

Dodaj do koszyka

U nas tylko 6,30

Kategoria: Na słodko

Książka zawiera 54 sprawdzone przepisy na smakowite ciasta.

Format: 48 stron, oprawa miękka, format 145x205

Autor: Paulina Żak

Domowe wypieki. Ciasta i ciasteczka

Dodaj do koszyka

U nas tylko 45,60

Kategoria: Na słodko

Ponad 200 przepisów - ciasta i ciasteczka na każdą okazję, na co dzień i od święta. Na pewno wybierzesz coś dla siebie i Twojej rodziny. Ponad 200 fotografii - każdy przepis przedstawiony na kolorowej fotografii. Zobaczysz jak wyglądają gotowe wypieki. Przepisy "krok po kroku, duża czcionka w tekście - ułatwiają korzystanie z książki w kuchni, podczas przyrządzania i pieczenia. Praktyczne informacje: * sprawdzone porady - pomogą przygotować niemal każdy rodzaj ciasta * stopień trudności - pozwoli szybko zorientować się, czy dany przepis odpowiada Twoim umiejętnościom kulinarnym * liczba porcji - umożliwi racjonalne zaplanowanie potrzebnych składników * czas przygotowania - sprawi, że nigdy nie spóźnisz się z podaniem gotowych ciast * kaloryczność - pozwoli zadbać o Twoją linię i zdrowie * koszt wykonania - pomoże zatroszczyć się o Twój domowy budżet. Sprawdzone przepisy tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej na smakowite ciasta i ciasteczka: - ciasta drożdżowe - ciasta biszkoptowe - ciasta piaskowe - ciasta i ciasteczka kruche - ciasta piernikowe - szarlotki i jabłeczniki - serniki - torty - serniki i torty bez pieczenia - ciasta świąteczne

Format: 256 stron, oprawa twarda, format 205x290

Autor: Ewa Aszkiewicz

Desery dla diabetyków

Dodaj do koszyka

U nas tylko 18,20

Kategoria: Na słodko

Przygotowywanie deserów i ich zjadanie jest jedną z największych przyjemności w życiu. Niestety, desery to prawdziwe wyzwanie dla diabetyków. Poza kontrolą poziomu cukru, węglowodanów, muszą oni także uważnie dobierać tłuszcze. Czy można mimo to cieszyć się smakiem słodkości? Oczywiście! Książka opiera się na najnowszych osiągnięciach medycyny. Przepisy mają podane wartości węglowodanów, tłuszczy, cholesterolu i WW. Wykorzystują "dobre węglowodany" zawarte w takich produktach, jak owoce i owies, ograniczając białą mąkę i cukier. Nacisk położony jest na zdrowe tłuszcze: oleje, orzechy i nasiona. Liczba kalorii jest kontrolowana dzięki użyciu niskotłuszczowych produktów. A wszystko to z myślą o tym, by słodycze nie zawierały dużych ilości cukru, tłuszczu i kalorii.

Format: 208 stron, oprawa twarda, format 125x190

Autor: Sandra Woodruff

Kolekcja kuchni polskiej. Ciasta drożdżowe i biszkoptowe

Dodaj do koszyka

U nas tylko 13,70

Kategoria: Na słodko

Kolekcja praktycznych książek kucharskich, dzięki którym przygotujesz smaczne ciasta.

Format: 48 stron, oprawa twarda, format 130x210

Autor: Ewa Aszkiewicz

Smakołyki małego kucharza

Dodaj do koszyka

U nas tylko 15,30

Kategoria: Na słodko

Książka pełna jest prostych przepisów na pyszne i zarazem łatwe do zrobienia przysmaki. Wykonując bardzo proste instrukcje można mieć mnóstwo przyjemności z przygotowywania czekoladowych trufli, magicznych krówek, kokosowych myszek i wielu innych przysmaków.

Format: 95 stron, oprawa twarda, format 140x175

Autor: Gilpin Rebecca

Ciasta

Dodaj do koszyka

U nas tylko 27,30

Kategoria: Na słodko

Książka kucharska zawierająca ponad 60 przepisów na ciasta, które według dokładnych instrukcji i wskazówek będzie umiał upiec każdy. Wśród propozycji: ciasta drożdżowe, na proszku, z owocami, masą, kruszonką lub galaretką.

Format: 128 stron, oprawa twarda, format 133x264

Autor: Praca zbiorowa

Ciasta i ciasteczka

Dodaj do koszyka

U nas tylko 19,80

Kategoria: Na słodko

Książka ta zawiera dokładnie opracowane przepisy na wiele potraw, które łatwo przygotować i które zawsze się udają. Dzięki niej odkryjesz wszystkie zalety ciast i ciasteczek. Mamy nadzieję, że potrawy według przepisów z tej książki sprawią ci wiele radości i na stałe zagoszczą w twoim menu.

Format: 80 stron, oprawa twarda, format 210x280

Autor:

Ciasta na niedzielę

Dodaj do koszyka

U nas tylko 22,70

Kategoria: Na słodko

Przepisy na ulubione i najpopularniejsze ciasta. Znajdziemy tu szarlotkę, sernik wiedeński i na zimno, pieczone jabłka i płonące naleśniki, wuzetkę, keks i różne tarty. Receptury podane są w wielu wariantach, tak że jeśli nauczymy się jednego, to - zmieniając dodatki - umiemy upiec już kilka ciast.

Format: 132 strony, oprawa twarda, format 150x215

Autor: Alina Stradecka

Dżemy, konfitury, powidła

Dodaj do koszyka

U nas tylko 4,40

Kategoria: Na słodko

Początek lata to nie tylko długie i ciepłe dni, lecz także obfitość różnych owoców. Domowe przetwory nie tylko świetnie wzbogacają śniadaniowe menu czy podwieczorek, lecz często stanowią smakowity dodatek do takich deserów jak budynie, lody, sorbety. Prezentujemy Państwu kilkadziesiąt receptur na wytwarzanie domowym sposobem pysznych konfitur, dżemów i marmolad z dużą zawartością cukru, jak i dzięki nowoczesnym środkom żelującym z niewielkim jego dodatkiem. Wszystkie niezwykle smaczne, bajecznie kolorowe - na pewno umilą oczekiwanie na nową wiosnę i lato.

Format: 96 stron, oprawa miękka, format 140x200

Autor: Halina Jachowska

Strona: [1]2 3 4 5 6 7  »
CopyRight ©2005, turystyka-polska.pl by ProffNet

Informujemy, iż w celu zapewnienia jak najlepszej wygody w przeglądaniu naszych stron www, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb użytkownika a także dla celów reklamowych , statystycznych oraz uwierzytelniania korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Plikami cookie użytkownik może zarządzać za pomocą zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Dalsze korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, która szczegółowo jest opisana w naszej Polityce Prywatności

Akceptuj i zamknij