Wyszukaj w Kulinariach

Kulinaria wg kategorii


Tabela kalorii
Kulinaria
Chleb
Dania dietetyczne
Dania mięsne
Dania świąteczne
Dania z drobiu
Dania z grilla
Dania z grzybów
Dania z makaronu
Dania z mikrofali
Dania z owoców
Dania z patelni i z woka
Dania z warzyw
Dania z wołowiny
Dania z ziemniaków
Dla jaroszy
Kuchnia
Kuchnia polska
Kuchnie świata
Na słodko
Napoje
Owoce morza
Przekąski
Przetwory
Przy stole
Przyprawy
Różne potrawy
Sałatki
Sery
Sosy
Zupy


Przepisy Kulinarne

Znalezione książki - Kulinaria: Dania z ziemniaków

Stron łącznie:1 | kulinaria: [1 - 7] spośród 7 znalezionych

Potrawy z ziemniaków

Dodaj do koszyka

U nas tylko 20,10

Kategoria: Dania z ziemniaków

Książka prezentuje proste instrukcje - przygotowanie dań krok po kroku - oraz rzeczywisty czas przygotowywania potraw, opis wartości odżywczych każdej potrawy, wspaniałe potrawy z ziemniaków dla ciebie, twojej rodziny i przyjaciół, dania pochodzące z całego świata, przepisy dostosowane do mozliwości każdego, sprawdzone przepisy, smaczne potrawy.

Format: 80 stron, oprawa twarda, format 215x285

Autor:

Ziemniak na różne sposoby

Dodaj do koszyka

U nas tylko 16,40

Kategoria: Dania z ziemniaków

Nie ma chyba drugiego warzywa, które tak zamotałoby w historii świata. I to nie tylko tej politycznej, ale również gospodarczej i obyczajowej. Zgodnie z wieloma opiniami, żadna roślina nie przyniosła tylu korzyści naszej cywilizacji. Warzywo to stało się czymś znacznie więcej niż tylko źródłem pożywienia, było też przyczyną wielu nieszczęść i przyczyną zmian kulturowych. Śmiało można stwierdzić, że to kartofel w znacznym stopniu przyczynił się do eksplozji demograficznej, ukształtował obyczajowość Ameryki Północnej i określił status Irlandczyków w tym kraju. Niewątpliwie ziemniak dał USA pierwszego prezydenta katolika. Nasz kraj i cała cywilizacja wschodnio - słowiańska swój rozwój zawdzięcza uprawie ziemniaka, który zaspokoił wreszcie głód osiemnastowiecznej Europy. Widać to zresztą dokładnie na przykładzie zawartości książek kucharskich.

Format: 150 stron, oprawa miękka, format 145x205

Autor: Andrzej Fiedoruk

Potrawy z ziemniaków

Dodaj do koszyka

U nas tylko 7,60

Kategoria: Dania z ziemniaków

Książka prezentuje duży wybór bardzo ciekawych i wypróbowanych przepisów. Dzięki niej każda gospodyni będzie mogła przygotować w prosty sposób wiele doskonałych zup, wytrawnych potraw jednodaniowych, kolorowych sałatek, złocistobrązowych zapiekanek i smacznych racuszków.

Format: 64 strony, oprawa miękka, format 140x200

Autor: Inge Feldhaus

Potrawy z ziemniaków

Dodaj do koszyka

U nas tylko 13,50

Kategoria: Dania z ziemniaków

Niniejsza, znakomicie opracowana, książka kucharska oferuje bogaty wybór przepisów na smaczne potrawy, spełniające każde oczekiwanie. Znajda tu coś dla siebie zarówno osoby dbające o szczupłą sylwetkę, jak i wegetarianie lub po prostu wielbiciele tego jakże wszechstronnego warzywa.

Format: 255 stron, oprawa twarda, format 120x150

Autor: Jenny Stacey

Ziemniaki. Przepisy na pyszne potrawy

Dodaj do koszyka

U nas tylko 16,90

Kategoria: Dania z ziemniaków

Ziemniaki pojawiły się w Europie w XVI wieku i nie od razu się zadomowiły. Początkowo traktowano je jako roślinę ozdobną, dekorując kwiatami ziemniaka stroje i stoły. Z czasem dopiero stał się pożywieniem zarówno królów, jak i biedaków. Dzisiaj kilkadziesiąt odmian uprawianych w Polsce różni się kolorem, mączystością i smakiem. W książce znajdują się przepisy na znakomite sałatki, dania na gorąco, zapiekanki z ziemniakami w roli głównej. Ponad 160 pomysłów na wykorzystanie tego bardzo zdrowego i wszechstronnego warzywa.

Format: 208 stron, oprawa miękka, format 145x205

Autor: Hanna Szymanderska

Smakowite potrawy z ziemniaków

Dodaj do koszyka

U nas tylko 13,70

Kategoria: Dania z ziemniaków

Czy wiecie, że wiadomości o ziemniaku sięgają 8000 lat wstecz? Jego ojczyzną jego jest Ameryka Południowa, gdzie znanych jest około 3000 gatunków. W XVI wieku trafił do Europy i zdobywał kolejno królewskie stoły, aby na stałe wkroczyć do naszych jadłospisów. W powszechnej opinii ziemniaki tuczą, obiegowym poglądem jest też, że są pożywieniem biedaków. Prawda jest taka, że to łatwe do przyrządzania, zdrowe warzywo w 80% składa się z wody, więc jeśli tuczy, to raczej tym, czego się do nich dodaje. Ponadto dostarczają organizmowi wiele ważnych substancji odzywczych. Ziemniaki cenimy i lubimy, obecnie są najchętniej jedzonymi warzywami. Można z nich wyczarować naprawdę wiele przeróżnych potraw - zarówno zup, jak i dań gotowanych, smażonych czy sałatek podawanych na zimno. Wszystkie pomysły zebrano w tej niewielkiej książeczce - nie tylko polskie smaki! * Sałatki * Zupy i potrawy jednogarnkowe * Potrawy z piekarnika * Potrawy klasyczne * Dania z patelni * Kluski, kluchy i kluseczki

Format: 96 stron, oprawa miękka, format 146x210

Autor:

Pyry, ziemniaki, kartofle

Dodaj do koszyka

U nas tylko 13,40

Kategoria: Dania z ziemniaków

Ziemniaki - znane w Polsce także pod nazwami grule, rzepy, kartofle, pyry - to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Swoją karierę zawdzięczają przede wszystkim wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni. Różnorodność i smak potraw sporządzonych z brązowoszarych bulw znacznie przewyższają ich walory estetyczne.

Format: 96 stron, oprawa twarda, format 140x200

Autor: Halina Jachowska

CopyRight ©2005, turystyka-polska.pl by ProffNet

Informujemy, iż w celu zapewnienia jak najlepszej wygody w przeglądaniu naszych stron www, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb użytkownika a także dla celów reklamowych , statystycznych oraz uwierzytelniania korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Plikami cookie użytkownik może zarządzać za pomocą zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Dalsze korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, która szczegółowo jest opisana w naszej Polityce Prywatności

Akceptuj i zamknij