Wyszukaj w Kulinariach

Kulinaria wg kategorii


Tabela kalorii
Kulinaria
Chleb
Dania dietetyczne
Dania mięsne
Dania świąteczne
Dania z drobiu
Dania z grilla
Dania z grzybów
Dania z makaronu
Dania z mikrofali
Dania z owoców
Dania z patelni i z woka
Dania z warzyw
Dania z wołowiny
Dania z ziemniaków
Dla jaroszy
Kuchnia
Kuchnia polska
Kuchnie świata
Na słodko
Napoje
Owoce morza
Przekąski
Przetwory
Przy stole
Przyprawy
Różne potrawy
Sałatki
Sery
Sosy
Zupy


Przepisy Kulinarne

Znalezione książki - Kulinaria: Dania z warzyw

Stron łącznie:3 | kulinaria: [1 - 10] spośród 22 znalezionych

Strona: [1]2 3  »

Pomidory. Przepisy na pyszne potrawy

Dodaj do koszyka

U nas tylko 16,90

Kategoria: Dania z warzyw

W książce znajduje się krótka historia warzywa z opisem gatunków i ich wlaściwości odżywczych oraz przepisy na najróżniejsze dania z pomidorami. A więc mamy zarówno pomidory faszerowane na zimno, jak i sosy pomidorowe, zupy, potrawki, dania mięsne i warzywne. Dla smakoszy znajdą się nawet małe koktajlowe pomidorki na deser. Pomidory - jabłka miłości - pochodzą z Ameryki Płd. Do Europy w XVI w. przywieźli je Hiszpanie i Portugalczycy. Długo traktowano je jako roślinę ozdobną. W XVII w. pomidory uchodziły za afrodyzjak i przyczyniły się do niejednego skandalu. Dziś zajada się nimi cała Europa. Co więcej, uchodzą za źródło zdrowia i witamin.

Format: 176 stron, oprawa twarda, format 150x215

Autor: Hanna Szymanderska

Bakłażan, cukinia, patison. Przepisy na pyszne potrawy

Dodaj do koszyka

U nas tylko 16,90

Kategoria: Dania z warzyw

Jedni zwą go z rosyjska bakłażanem, inni z francuska - oberżyną. Do Europy trafił w XIV wieku najpierw do Włoch, gdzie hodowano go jako roślinę ozdobnąkulinarne eksperymenty z bakłażanami Włosi zaczęli w XV wieku. Pięknym kwiatem może też pochwalić się cukinia. Oprócz wrażeń estetycznych, znane są w całej Europie jej właściwości smakowe. Znakomita jest z niej zupaa z kwiatów cukinii przygotowuje się wiele pysznych potraw, zarówno w kuchni włoskiej, francuskiej jak i greckiej - smaży się je w cieście, faszeruje, przygotowuje sałatki. Z bakłażanem i cukinią może konkurować pod względem piękna patison, ponadto zaskakuje wszystkich walorami zdrowotnymi.

Format: 188 stron, oprawa twarda, format 150x210

Autor: Hanna Szymanderska

200 potraw z kapusty

Dodaj do koszyka

U nas tylko 18,00

Kategoria: Dania z warzyw

Kapusta, brukselka, brokuły, kalafior, kalarepa, jarmuż to kopalnia witamin i związków mineralnych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Książka zawiera 200 przepisów na zdrowe, smaczne, niedrogie, nietuzinkowe dania z tych warzyw.

Format: 176 stron, oprawa miękka, format 130x200

Autor: Jakimowicz-Klein Barbara

Domowe przepisy. Potrawy warzywne

Dodaj do koszyka

U nas tylko 4,40

Kategoria: Dania z warzyw

Warzywa to ogromne bogactwo witamin. Mogą być wspaniałym dodatkiem do potraw. Niekiedy stają się głównym posiłkiem, pełnym zdrowia, a przy tym lek-kostrawnym. Jarzyny można przyrządzić na wiele sposobów. Znajdziecie tu Państwo przepisy na zapiekanki, warzywa duszone i faszerowane. Polecamy przygotowanie placków, kotletów, a także pasztetu z warzywami. Pamiętajmy o starannym wybieraniu produktów, tak by były one świeże, smaczne i zdrowe. Niezwykle ważne dla charakteru dań są przyprawy.

Format: 32 strony, oprawa miękka, format 148x210

Autor: Praca zbiorowa

Dynia na różne sposoby

Dodaj do koszyka

U nas tylko 29,20

Kategoria: Dania z warzyw

Sezon na dynię przypada jesienią. Ale także przez resztę roku nasza dieta może być wzbogacona o potrawy z tego niedocenianego warzywa i jej letnich krewniaków - cukinii, kabaczka, ogórków i melonów. Przepisy zebrane w naszym poradniku kulinarnym polecamy wszystkim zwolennikom urozmaiconej kuchni. Zachęcamy do rozkoszowania się smakiem soczystej lazanii z cukinią, lekkiego ciasta czekoladowego z dynią, sałatki ogórkowej i kremowych lodów z melonów. Olbrzymia rozmaitość: ponad 100 przepisów na ulubione dania klasyczne i egzotyczne smakołyki. Szybkie know-how: duża ilość informacji o sprzęcie przydatnym w kuchni oraz odmianach warzyw i sprytne rady dotyczące ich przygotowywania. Dobre rady: "złota dziewiątka" przypraw i wiele wariantów niektórych dań, aby przyrządzanie potraw z dyni i jej krewniaków było jeszcze przyjemniejsze.

Format: 128 stron, oprawa twarda, format 160x200

Autor: Andrea Oppermann

Potrawy z cukinii i bakłażanów

Dodaj do koszyka

U nas tylko 14,50

Kategoria: Dania z warzyw

Książka zawiera porady, jak wybierać dojrzałe cukinie i bakłażany, jak je przechowywać oraz przyrządzać. Wśród przepisów znalazły się też propozycje dań wegetariańskich.

Format: 65 stron, oprawa miękka, format 160x200

Autor: Cornelia Schinharl

Potrawy z pomidorów

Dodaj do koszyka

U nas tylko 14,50

Kategoria: Dania z warzyw

Pomidory znajdują w kuchni różne zastosowanie -można nimi dekorować kanapki, są składnikiem wielu sałatek, nadają aromat i smak zupom i sosom. Można je smażyć, dusić, piec lub suszyć. Można też nadziewać i konserwować. Książka zawiera propozycje przepisów na smaczne potrawy z użyciem świeżych albo przetworzonych pomidorów. Korzystając z tych przepisów, nawet nowicjusze są w stanie wyczarować z pomidorów pyszną potrawę.

Format: 66 stron, oprawa miękka, format 160x200

Autor: Cornelia Schinharl

Szybko i smacznie. Potrawy z warzyw

Dodaj do koszyka

U nas tylko 4,50

Kategoria: Dania z warzyw

Proste i szybkie przepisy na przepyszne potrawy z warzyw. Precyzyjne wskazówki krok po kroku oraz wartości odżywcze dla każdego dnia. Każdy przepis wypróbowany i dokładnie przetestowany.

Format: 48 stron, okładka powlekana plastikiem, format 130x185

Autor: Praca zbiorowa

Warzywne przysmaki. Świeże i smaczne

Dodaj do koszyka

U nas tylko 20,10

Kategoria: Dania z warzyw

Książka prezentuje proste instrukcje - przygotowanie dań krok po kroku - oraz rzeczywisty czas przygotowywania potraw, podstawowe wartości odżywcze każdej potrawy, wskazówki, jak łączyć dania, aby powstały pełne posiłki, przepisy dostosowane do mozliwości każdego, sprawdzone przepisy, smaczne potrawy.

Format: 79 stron, oprawa twarda, format 210x280

Autor:

Szpinak. Przepisy na pyszne potrawy

Dodaj do koszyka

U nas tylko 16,90

Kategoria: Dania z warzyw

Prawie 200 przepisów na dania ze szpinakiem lub szczawiem. Szpinak staje się modny i coraz częściej pojawia się na okolicznościowych imprezach. Jest bardzo zdrowy. Stosowany w wielu dietach najlepiej komponuje się z serami, czosnkiem i śmietaną lub mlekiem. Robi też karierę jako dodatek do sufletów, omletów, farszów, zapiekanek, ryb, mięsa, drobiu.

Format: 154 strony, oprawa twarda, format 130x195

Autor: Hanna Szymanderska

Strona: [1]2 3  »
CopyRight ©2005, turystyka-polska.pl by ProffNet

Informujemy, iż w celu zapewnienia jak najlepszej wygody w przeglądaniu naszych stron www, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb użytkownika a także dla celów reklamowych , statystycznych oraz uwierzytelniania korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Plikami cookie użytkownik może zarządzać za pomocą zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Dalsze korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, która szczegółowo jest opisana w naszej Polityce Prywatności

Akceptuj i zamknij