Wyszukaj w Kulinariach

Kulinaria wg kategorii


Tabela kalorii
Kulinaria
Chleb
Dania dietetyczne
Dania mięsne
Dania świąteczne
Dania z drobiu
Dania z grilla
Dania z grzybów
Dania z makaronu
Dania z mikrofali
Dania z owoców
Dania z patelni i z woka
Dania z warzyw
Dania z wołowiny
Dania z ziemniaków
Dla jaroszy
Kuchnia
Kuchnia polska
Kuchnie świata
Na słodko
Napoje
Owoce morza
Przekąski
Przetwory
Przy stole
Przyprawy
Różne potrawy
Sałatki
Sery
Sosy
Zupy


Przepisy Kulinarne

Znalezione książki - Kulinaria: Dania mięsne

Stron łącznie:3 | kulinaria: [1 - 10] spośród 22 znalezionych

Strona: [1]2 3  »

Sznycle i szaszłyki

Dodaj do koszyka

U nas tylko 28,70

Kategoria: Dania mięsne

Sznycle na obiad? Nieważne, czy z patelni, z piekarnika, smażone w kawałkach, nabite na patyk czy nadziewane - sznycle w każdej postaci stanowią kulinarny hit! Lubimy je w postaci klasycznej, a także w chrupiącej panierce. A może preferujemy przyprawione egzotycznie lub na modłę kuchni śródziemnomorskiej? W tej książce znajduje się wszystko. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Ponad 100 przepisów kuchni narodowej i międzynarodowej, klasycznych i nowatorskich. Najlepsze rady i pomysły na temat krojenia mięsa, panierowania i nadziewania. Ponadto błyskawiczne przepisy na korzenne marynaty i wykwintne sosy. Wiele przepisów na smakowite dodatki.

Format: 128 stron, oprawa twarda, format 165x200

Autor: Margit Proebst

Mięso i drób

Dodaj do koszyka

U nas tylko 19,80

Kategoria: Dania mięsne

Książka zawiera jasne instrukcje krok po kroku z realistycznym czasem przygotowania, wspaniałe dania z mięsa i drobiu dla ciebie, twojej rodziny i przyjaciół, przepisy niewymagające specjalistycznego sprzętu, wszystkie receptury wypróbowane i dokładnie przetestowane.

Format: 80 stron, oprawa twarda, format 215x285

Autor:

Domowe przepisy. Drób

Dodaj do koszyka

U nas tylko 4,40

Kategoria: Dania mięsne

Polecamy Państwu naszą książkę, w której znajdziecie wiele wspaniałych przepisów na dania z drobiu. Dzięki nim zorganizujecie świąteczne przyjęcie, spotkanie z przyjaciółmi, a także przygotujecie niezwykły obiad dla rodziny. Przyrządźcie smaczny, zdrowy, ciekawie podany posiłek i zaskoczcie wszystkich swoimi umiejętnościami. Skorzystajcie z naszych propozycji, aby zadowolić swoich gości. Dodajcie kilka swych ulubionych przypraw, ziół, i gotowe.

Format: 32 strony, oprawa miękka, format 148x210

Autor: Praca zbiorowa

Domowe przepisy. Cielęcina

Dodaj do koszyka

U nas tylko 4,40

Kategoria: Dania mięsne

Prezentujemy Państwu zbiór przepisów, które pomogą przygotować klasyczny obiad, jednak w zupełnie nowej oprawie. Mieszamy bowiem tradycje i smaki różnych kuchni. Zachęcamy do eksperymentowania z przyprawami, ziołami i nowymi smakami. Odpowiednio doprawione potrawy będą prawdziwym przysmakiem dla Waszych gości. Mamy nadzieję, że ta książka będzie bardzo inspirująca, a przygotowane dania urozmaicą znane dotąd menu. Dzięki naszym radom przyrządzicie potrawy, których smak mile wszystkich zaskoczy.

Format: 32 strony, oprawa miękka, format 148x210

Autor: Praca zbiorowa

Domowy wyrób wędlin

Dodaj do koszyka

U nas tylko 4,40

Kategoria: Dania mięsne

Naród polski znany jest z upodobania do wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Przed wieloma laty przyrządzano je w domach, rzadko kupowano gotowe produkty. Stopniowo zwyczaj ten zanikał. Nie odszedł jednak zupełnie w zapomnienie. Powraca dzisiaj, w czasach, gdy wielu ludzi obawia się kupować mięso i wędliny w supermarketach, gdyż nigdy nie wiadomo, co tak naprawdę ukrywa się tam pod nazwą pasztetowej czy wątrobianki. Również nie każdą wędzoną szynkę czy polędwicę nabytą w sklepie można uznać za naprawdę wędzoną. Domowy wyrób wędlin nie jest trudny ani pracochłonny. W tej książce przedstawiamy Państwu proste przepisy na najbardziej popularne i lubiane wyroby. Prosimy je wypróbować!

Format: 32 strony, oprawa miękka, format 148x210

Autor:

Wielka księga potraw mięsnych

Dodaj do koszyka

U nas tylko 17,90

Kategoria: Dania mięsne

Choć w ostatnich czasach coraz większą karierę robi kuchnia wegetariańska, wykluczająca ze swego składu produkty mięsne, to grono zwolenników dań treściwych pozostaje w dalszym ciągu ogromne. Nowy tom z cyklu "Wielka księga" skierowany jest do osób preferujących tradycyjny sposób odżywiania się, czyli wszystkich "mięsożerców". Znajdą oni tu przepisy na mięsne rolady, pieczenie zarówno z popularnej wieprzowiny i wołowiny, jak i mniej znanych, a równie bogatych w walory smakowe jagnięciny i baraniny.

Format: 120 stron, oprawa twarda, format 170x240

Autor: Praca zbiorowa

Potrawy z mięsa

Dodaj do koszyka

U nas tylko 24,00

Kategoria: Dania mięsne

W książce: ponad 100 przepisów na szybkie potrawy smażone, gulasze, potrawki, pieczenie, razem z podpowiedzią z czym podane najlepiej smakują klasyczne i nowoczesne przepisy, wszystkie uzupełnione kolorowymi ilustracjami wiadomości o rodzajach mięsa, jego przechowywaniu i przygotowywaniu.

Format: 144 strony, oprawa twarda, format 190x250

Autor: Stein Frank

Przekąski mięsne i rybne. Kolekcja kuchni polskiej

Dodaj do koszyka

U nas tylko 14,90

Kategoria: Dania mięsne

Książka z wieloma przepisami na szybkie przekąski mięsne i nie tylko. Najlepsza na niespodziewanych gości.

Format: 48 stron, oprawa twarda, format 140x210

Autor: Aszkiewicz Ewa

Smakowita pieczeń na obiad i na przyjęcie

Dodaj do koszyka

U nas tylko 26,90

Kategoria: Dania mięsne

Klasyczna pieczeń wieprzowa i schab, ale także duet z polędwicy i żeberka z suszonymi owocami, rolady myśliwskie i kurczaki po karaibsku, comber jagnięcy w ziemniaczanej skórce, królik czy udziec z dzika - to tylko kilka z wielu propozycji dań, łatwych do przyrządzenia dzięki dokładnym instrukcjom. Niemal każdy przepis został uzupełniony wskazówkami dotyczącymi przystawek.

Format: 98 stron, oprawa twarda, format 195x245

Autor: Praca zbiorowa

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

Dodaj do koszyka

U nas tylko 22,80

Kategoria: Dania mięsne

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. W tej książce opisano natępujące tematy: Wytwarzanie dymu: - wędzenie zimne, ciepłe i gorące - środki wytwarzania dymu - jak działa dym. Piece i komory wędzarnicze: - małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb - wędzarnie do samodzielnego wykonania - szafy i komory wędzarnicze - jak unikać błędów w czasie wędzenia. Wędzenie mięsa i kiełbas: - ważne reguły peklowania - wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny - kiełbasa surowa, parzona i gotowana - jaki dym do jakiej kiełbasy - przepisy. Wędzenie ryb: - patroszenie, czyszczenie, solenie - metody wędzenia - gatunki ryb polecane do wędzenia - przechowywanie i zamrażanie - przepisy.

Format: 118 stron, oprawa miękka, format 130x190

Autor: Egon Binder

Strona: [1]2 3  »
CopyRight ©2005, turystyka-polska.pl by ProffNet

Informujemy, iż w celu zapewnienia jak najlepszej wygody w przeglądaniu naszych stron www, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb użytkownika a także dla celów reklamowych , statystycznych oraz uwierzytelniania korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Plikami cookie użytkownik może zarządzać za pomocą zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Dalsze korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, która szczegółowo jest opisana w naszej Polityce Prywatności

Akceptuj i zamknij